Templomok
Intézmények

HIVATALI NYITVATARTÁS:

Munkanapokon:
9.00-13.00 óráig

Apor Vilmos Egyházközségi Alapítvány

5700 Gyula Harruckern tér 1.

Adóazonosító szám:
18377408-2-04

Elszámolási betétszámla:
10402623-26212452

Kereskedelmi és Hitelbank Rt.

Archívum

vissza a hírek oldalra >>>

Diakónusszentelés

Dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök a Nádi Boldogasszony templomban 2009. december 13-án állandó diakónussá szentelte Karsai Károly akolitus hittanárt.

képgaléria>>>

A kötegyáni kápolna búcsúja ( Fájdalmas Szűzanya )

Az Egyház szeptember 15-én a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe utáni nap, a Fájdalmas Szűzanyáról emlékezik meg, aki ott állt a keresztre feszitett Fia előtt és lélekben vele együtt szenvedett. A kötegyáni kápolna a Fájdalmas Szűzanya tiszteletére van felszentelve.

képgaléria>>>

Nádi Boldogasszony búcsú

2009. augusztus 15-16-án került megrendezésre a Nádi Boldogasszony Búcsú, amelynek keretében Dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök is szentmisét celebrált.
A hagyományos egyházi eseményre, minden évben augusztusban kerül sor a belvárosi katolikus templomban. Idén a programok az újmisés Andrási Elemér búcsúnyitó szentmiséjével kezdődtek, szombaton az Erkel Ferenc Vegyes Kar is
koncertet adott a búcsú tiszteletére.
Vasárnap délelőtt az ünnepi eseményen Kiss-Rigó László püspök tartott szentmisét, majd ezt követően immár hagyományosan körmenettel tisztelegtek a hívek Nádi Boldogasszony előtt. forrás: www.gyulanet.hu

képgaléria>>>

Kisgyermekek megáldása

2009. július 26-ána Belvárosi templomban a szentmise keretében kisgyermekek megáldására került sor.
képgaléria>>>

Ezüstmise a Székesegyházban

Ezüstmiséjét, pappá szentelésének 25. évfordulóját ünnepelte a Szeged-Csanádi Egyházmegyében Kovács József püspökségi irodaigazgató, a Szent Gellért Szeminárium rektora, valamint Kondé Lajos pasztorális helynök, a Szegedi Székesegyház plébánosa. Szemináriumi évfolyamtársaikkal közösen mutattak be szentmisét 2009. június 14-én vasárnap 10 órakor a Székesegyházban.

képgaléria >>>

Egyházmegyei papi találkozó gyulán

2009. június 10-én Gyula adott otthont a VII. Egyházmegyei Papi Találkozónak, melyen Dr. Kiss-Rigó László - Szeged-Csanádi püspök, Gyulay Endre - püspök valamint 54 pap vett részt. Ennek keretében került átadásra három pápai áldás. Mádi György - dorozsmai plébános aranymiséjére, Kovács József - rektor ezüstmiséjére, és Kondé Lajos - püspöki helynök ezüstmiséjére.

képgaléria>>>

Balázs-áldás a gyulai egyházközségben.

Február 3-án (kedden) Szt. Balázs püspök és vártanú emlékét ülte a Katolikus Egyház. Mivel Szt. Balázsban a torokfájásban szenvedők védőszentjét tiszteljük, ezért ilyen alkalommal ún. Balázs-áldásban részesültek a hívek vasárnap, február 8-án a gyulai egyházközségben (Gyula-Belváros, Gyula-Németváros, Gyula-Szentháromság, Gyulavári, Sarkadkeresztúr, Sarkad).

képgaléria>>>

Gyulán szentelték diakónussá

Apor Vilmos püspökké szentelése óta nem volt hasonló esemény a gyulai belvárosi katolikus templomban, mint 2008. december 18-án, amikor is a jelenleg városunkban szolgáló Tóth Rolandot szentelték diakónussá. A szentelésekre az egyházkerületben ugyanis legtöbbször a Szegedi Dómban kerül sor. Csütörtökön ünnepélyes keretek között szentelték diakónussá a jelenleg gyakorlati idejét városunkban töltő Tóth Rolandot, aki novemberben érkezett a gyulai plébániára.

képgaléria>>>

A 150 éve született Karácsonyi Jánosról emlékeztek meg pénteken.

Az emlékülést megelőzően a neves egyházi személyiség sírját is megáldották. A másfél évszázaddal ezelőtt Gyulán született történész tiszteletére megrendezett emlékülést, Petróczki Zoltán a Karácsonyi Gimnázium igazgatója nyitotta meg, majd pedig Gyulai Endre, a szeged-csanádi egyházmegye nyugalmazott püspöke ismertette Karácsonyi János élettörténetét.

A gyermekek elsőáldozása a Belvárosi templomban

2008. október 12. A gyulai Szeplőtelen Fogantatás templomban a 10 órai ünnepélyes mise keretében 18 gyerek az elsőáldozáshoz járult. A gyerekeket Turay Erzsébet, Ficzere Anita, Oláh Ottilia, Dézsi Ágnes és Cibian Miklós készítette föl az elsőáldozás szentségére.

Hajókázás ministránsokkal

2008. szeptember 27. A gyulai ministránsok egy csoportja kirándulást tett a Körösökön, Cibian Miklós káplán vezetésével. Sétahajóval utazva gyönyörködtek az őszi táj szépségében. A kirándulás végén a plébánia üdítővel és csokoládéval kedveskedett a gyerekeknek.

Nádi Boldogasszony Búcsú

2008. augusztus 10- én búcsúval emlékeztek meg a katolikus hívek a belvárosi Nádi Boldogasszony Templom névadójáról.

Hálaadó Szentmise a deportáltak tiszteletére

2008. július 27. Vasárnap délelőtt a németvárosi templomban gyűltek össze a hívek, hogy részt vegyenek a deportáltak tiszteletére celebrált szentmisén, majd az ezt követő megemlékezésen az Apor tér 11. szám alatt. Dr. Perjési Klára polgármester emlékező szavai után, Mittag Mónika a Gyulai Német Kisebbségi Önkormányzat elnöke figyelmeztetett arra, hogy az utókornak kötelessége beszélni a szörnyűségekről. A megemlékezést a gyulai katolikus egyházközséggel és a kisebbségi önkormányzattal közösen Kovács Lajosné szervezte, aki hosszú évek óta lelkesen dolgozi